tisdag 30 november 2010

Dagens snuttegull

Tack Vivvi för awarden, trots att det är lite väl gulligt för min smak. Jag är ju mer en sån där kissåbajsare, men eftersom jag har tråkigt blev jag glad ändå.

Regler:
1. Tacka den du har mottagit priset ifrån
2. Kopiera awarden till din blogg.
3. Berätta vilka 3 författare du räknar bland dina favoriter och nämn en favoritbok per författare.
4. Skicka awarden vidare till 5 mottagare som du tycker förtjänar den.

Då kör vi väl:

1. Stephen King. Han har två böcker som jag läser om och om igen så jag nämner båda två.

Liseys berättelse, en jätte fin historia om kärlek och naturligtvis lite skräck.
Benrangel, en minst lika fin historia om kärlek och med en massa skräck.

Båda böckerna är så genialt skrivna, texten rinner fram som klart vatten och när dom är slut vill man bara få börja om från början igen. Vilket jag faktiskt gjorde med Liseys berättelse. Läste den två gånger på raken. Det ni!

2. Marian Keyes.

Är det någon där. Fruktansvärt fin bok. Har läst den tre gånger och den får min att gråta varje gång. Om ni har någon ni älskar så mycket att ni inte kan säga det i ord, be dom läsa den boken och säg att det är precis exakt så ni känner för dom.

3. Dean Koontz.

Jag har egentligen ingen favoritbok av denna mannen, dessvärre är det lite så att har man läst en av hans böcker så har man läst alla. Jag upplever dessutom att det alltid är samma karaktär som har huvudrollen i hans böcker, även vad det gäller Odd-serien. Men han är helt klart läsvärd. En av de finare böcker han skrivt är Himlen är Nära, så den om någon får jag väl rekommendera. Eller Väktare, som var min favorit då jag var yngre. Läste den så många gånger att sidorna nu har lossnat. Jag stannade nog på åtta och en halv gång tror jag.

Så var det ju den där regeln om att skicka vidare...jag har fortfarande ingen större aning om vem som läser min blogg.
Så ni som känner er träffade och sugna på att anta utmaningen kan väl göra det? Lämna gärna en kommentar om att ni hängt på, jag hade älskat att läsa vad ni rekommenderar. Börjar nämligen tryta lite på bokfronten. Läser förtillfället om Pestens Tid av herr King, men det hade ju varit kul att få läsa en ny bok för en gångskull.

1 kommentar:

Vivi sa...

Mahhhh vad du är duktigt snuttan!!!
;P

Kul att läsa dina favvis författare!!! Tänkasig att du också är en Kooontz tjej, men det visste jag nog redan iof... :)
Oh, får nog läsa den där Marian Keys !