torsdag 5 augusti 2010

ÅNGEST AB

Kommer till kyrkan i O-ström för en övnings-session med snälla kantorn Adrian.
(Fick även träffat brudparet, supersöta!)

Sitter där i godan ro, glad som en lärka för att jag lärt mig låten. Börjar snacka om låten och att jag fått improvisera lite på vissa ställen där huvudstämma och kör överlappar.
Ser en glimt av osäkerhet i Adrians ögon när han ber att få titta på min sångtext jag har med mig.
Han läser en liten stund och spänningen stiger. Till slut tittar han upp från pappret och säger:

-Det här är inte den låten jag fick på skiva av brudparet.

Ursäkta, va!? Skojar han med mig, tänkte jag. Men nä, det gjorde han inte.
Miss i kommunikationen någonstans mellan brud-mamma-mamma-syster-jag.
Någonstans gick "You're my best friend" med Don Williams till att bli "You're my best friend" med Queen.
Jag har alltså övat på FEL låt hela veckan. Hej ångest.

Det som är bra är dock att jag snart redan kan den riktiga låten, att jag lärt mig två låtar på en vecka och att det inte var tvärt om. Queen-låten var mycket svårare. Phew för det.

Men vi snackar ändå en rätt illa kallsvettning över hela mig.

Hello bignose.

Nu ska jag dricka vin och läsa. Kommer drömma om country (kobojsarhattar och boots, karlar med kraftiga hakor och sånt där äckligt snus man tuggar på) hela natten.

5 kommentarer:

Ida sa...

Haha, OJ så fel det kan bli bland! ^^ Hur ordnade ni det då? Låter jättespännande...

sv: TACK så mycket, jag gillar också min nya "design". Inte så ego ba NEJRÅ! Bara foton på mig. Me me me. Jag jag jag. Och Bellababy. Haha, ljusslinga, detta låter bekant?

Foten har fått promenera hem från kalas idag, alldeles nyligen, det tog längre tid än vanligt att gå men det funkar ju nästan halvbra, ändå.. och jag tänker INTE gå till någon läkare! Det finns det inte pengar till. Tycker synd om dig som måste till tandläkaren, där blir man ju ruinerad bara man kliver innanför dörren...

Ida sa...

(och tack för alla tummarna!!) ♥

Ida sa...

Haha, jag hade också PLENTY of brevvänner när jag var yngre, då slapp man ju betala frimärkena själv! Hoho. Min längsta brevvän (alltså hur lång HON är vet jag inte, men vi brevade sen vi var 7 år) har jag kontakt med fortfarande, men idag via facebook. Crazy! 20-årsjubileum nästa år då!! Scheisse, nu fick jag åldersångest... ^^

Naaw, det var rart, jag hoppas mina tänder håller sig friska och snygga och fantastiska tills jag har råd med tandläkarbesök (peppar peppar) och gärna ännu längre om man själv får välja!

Hoppas det går kanon på bröllopet då!! Då kommer det alltid lite nerver och tar plats också, så du får se till att kunna låta 200% bra ; P Hihi.

Och va, vinar du på en torsdag va?

Ida sa...

Herreguvd, jag hade också vinat om jag haft nåt vin! ^^ Men jag kan inte det.. och inte läska, safta, mjölka eller nånting.. får väl vattna istället ; P Hoho.

Äh, det klarar du galant, I promise! Jag blir också lite skakis i knäna, och i rösten (hata!!) på sånadär mindre tillställningar. Alltdå nu menar jag inte att bröllop är en liten grej, det är ju typ det största som händer dem som gifter sig - ofta - men det är ju mer "naket" lixom. Jag sjunger hellre för 1000 pers på scen än inför tio pers i kyrkan.. men det har ju sin charm det också, och inte minst blir det sjukt bra akustik ; )

(inte meningen att ge dig ångest!!) ; P

Vivi sa...

Jösses, jag förstår dig! Det där med kommunikationsmissar måste vara ngt som en mycket ond liten jävel hittat på!
Utan komminikationsmissar hade säkert världen varit ett paradis.... :) eller ?

Mahhhhh jag ahr saknat dig med, det är så kul att du bloggar igen för jag tycker du skriver så jäkla underhållande :)
(jo det VAR en komplimang det där :) )