måndag 11 oktober 2010

Kunde inte sagt det bättre själv

För att läsa tryck HÄR.

Med tanke på tidigare inlägg och vad jag själv fått höra sen jag kom tillbaka till jobbet idag efter tämligen lång sjukfrånvaro, så kunde denna debattartikel inte kommit lägligare.

Varför är det så himla tabu att visa vem man faktiskt är?
Jag anser inte att jag har något i mitt liv som jag borde skämmas för. Visst har jag tagit dåliga beslut och gjort saker tidigare i mitt liv som jag inte skulle gjort idag.
Men utan mitt förflutna hade jag inte varit den jag är heller.

Varför är svensken så himla rädd för att stå för den han är?

Är det för att man då riskerar att bli ställd till svars för sina åsikter? Men om man nu faktiskt tycker på ett visst sätt så får man väl för fasiken vara man nog att stå för det också!
Jävla mellanmjölksmentalitet.

För mig är det viktigare att få lov att vara precis den jag är med rätten att inte skämmas för någon del av mitt liv, än vad det är att skydda min "integritet". Vad nu än det betyder.

Om mitt dna i någon databank gör det lättare att identifiera våldtäktsmän och andra brottslingar, så går jag mer än gärna med på att ge dom mitt dna. Varför inte?

Om jag blir filmad på varje gata jag går på när jag är utanför lägenheten så gärna för mig. Jag hade inte tänkt att trycka skinkorna mot närmsta skyltfönster bara för att få uppleva lite spänning. Jag känner mig hellre tryggt förvisad om att om någon skulle utsätta mig för brott så skulle dessa människor finnas på film. Ett ovärderligt bevismaterial.

Om någon har möjligheten att läsa min mailkorrespondens för att kunna förhindra fler attentat som 9/11, så får dom gärna läsa den. Om någon tycker det är intressant att berätta för hela världen att jag petar näsan ibland när jag sitter på toaletten så får dom väl göra det.

Att kollegor aktivt försöker hitta skit på nätet om sina medarbetare är för mig bara ett bevis på att jag faktiskt har ett liv... Något mycket mer meningsfullt att ägna dagarna åt.

Jag förstår inte varför allt ska vara så hemligt.
Varför är det största möjliga hyschhysch om vad man tjänar, till exempel?
Jag har inget problem med att berätta vad min lön ligger på. Jag är en vanlig, hederlig, arbetande medelsvenne.

Om folk har problem med mig så är det på det personliga planet och oavsett hur mycket hyschysch jag än omger mig med så kommer jag aldrig bli en person som ALLA gillar.
Då står jag hellre för den jag är och vägrar skämmas för att min humor kanske är lite låg ibland.

4 kommentarer:

Vivi sa...

Jag håller med, jag har inga problem med att man blir kollad och registrerad lite grann och detta kan göra stor nytta i längden !
Sedan vad det gäller medarbetare har jag alltid trott på öppen kommunikation, har man problem med ngt är det bättre att öppet ta diskussionen är att diskutera bakom ryggen, tyvärr är det ju sällan det är så i praktiken.

Kramar

ConnyT sa...

Otroligt egoistiskt tankesätt. Bara för att du inte har något problem med att visa upp "allt" så kan du inte tänka dig in i att detsamma inte gäller i alla lägen, för alla människor!?

Whistleblowers, regimkritiker, anonyma tipsare, folk som lever under olika hot, invandrare som otas i sitt hemland etc etc
Alla ska vara öppna eftersom du inte har något att dölja?

Fredric Kjellberg sa...

Jag håller med ConnyT. Det är oerhört egoistiskt sätt att se på det hela.

Du har din fulla rätt att dela med dig av allt som du någonsin kan tänka dig av ditt liv. Det är ditt val. Men därifrån till att sätta det som en norm för alla andra människor oavsett personlig situation och andra omständigheter är enbart egoistiskt. Det handlar inte om rent-mjöl-i-påsen-mentatliteten utan om att var och en i så hög grad som möjligt själv ska kunna styra sitt liv. Detta i relation till det nödvändiga intrånget för att hålla en balans mellan privata och offentliga frågeställningar är det allra viktigaste.

Fisan sa...

Jag håller inte med någon av er.
Conny: På vilket sätt outas anonyma tipsare, när dom enligt dig är anonyma? Hur tänker du då?

...och på vilket sätt "hänger man ut" människor för att ens dna finns i en databank, eller för att det sitter övervakningskameror på allehanda ställen?

Jag antar att ni tagit mina exempel som underlag för era kommentarer men ingen av er gav mig en god förklaring på hur detta skulle hänga ut människor som befinner sig i en osäkrare position än vad jag gör?

Är det inte dessutom så att på det stora hela så är de flesta svennebananer som inte BEHÖVER dölja stora delar av sitt liv och om dom känner att dom måste det så är det för att dom inte har rent mjöl i påsen?

Kan man då inte även säga att de som behöver särbehandling av olika orsaker, faktiskt ska kunna få det då de inte är i majoritet?

Förklara gärna närme? För i min värld så tycker jag att era kommentarer är de som är egoistiska...